Ecografie abdominală

Ecografia abdominală este o investigație imagistică care examinează organele din abdomen, cum sunt : ficatul, vezica biliară, pancreasul, splina, rinichii, vezica urinară, uterul, ovarele, prostata.

Ecograful folosește ultrasunete ( unde sonore de frecvență înaltă) pentru a produce imagini ale organelor examinate și nu expune pacientul la radiații. Investigația este sigură și nedureroasă. Ecografia abdominală  poate fi repetată ori de câte ori este nevoie.

Ecografia abdominală este o investigație nedureroasă și nu are riscuri. Poate fi efectuată la persoanele de toate vârstele, inclusiv la copii și este sigură pentru a fi utilizată în timpul sarcinii. 

Pregătire: 

Pentru obținerea unor imagini cât mai bune, ecografia abdominală necesită o anumită pregătire. Se recomandă un repaus alimentar de minim 4 ore înainte de investigație. Pentru examinarea organelor pelvine, cu 1 oră înaintea ecografiei se va bea aproximativ 350 ml de apă plată și nu se va merge la toaletă, chiar dacă există această senzație, astfel încât vezica urinară să fie plină, ceea ce va permite vizualizarea optimă a acesteia și a organelor din jur ( prostată, uter, ovare) .

După investigație nu există efecte secundare și vă puteți relua activitățile normale imediat.