Endocrinologie

Endocrinologia este știința care studiază bolile hormonale. Medicul endocrinolog diagnostichează și tratează problemele hormonale și complicațiile acestora. Hormonii reglează metabolismul, respirația, creșterea, reproducerea, percepția senzorială și mișcarea. Dezechilibrele hormonale sunt la baza a numeroase afecțiuni. 

Scopul principal al unui consult endocrinologic este indentificarea, diagnosticarea și stabilirea unui plan de tratament pentru diversele afecțiuni endocrine. Acest lucru este realizat prin evaluarea simptomelor pacientului, istoricul medical și a rezultatelor diverselor teste de laborator.

Controlul endocrinologic periodic poate să facă o diferență majoră în viața pacientului. În multe cazuri problemele hormonale pot fi influențate de genetică, astfel prin endocrinologie pacientul își poate anticipa viitoarele afecțiuni, le poate înțelege în profunzime prin explicația medicului și mai apoi poate să le combată eficient. Endocrinologia oferă pacientului resursele necesare pentru controlarea și înțelegerea propriului corp, dând șansa de a trata la timp dezechilibrele din organism.